Behöver du

Några steg kvar bara sen är du redo…

94%

D

et är mycket att tänka på som företagare när det kommer till finansiering. Vad är lånet till? Är det nystarts eller expansionslån? Är det för att täcka upp eventuella uppkomna förluster eller för att förbättra likviditeten temporärt. Eller vad är det till? Nedan har vi sammanställt en del information till dig som är företagare eller till dig som funderar på att göra allvar av din dröm. Givetvis är där mer att tänka på beroende på situation. Men ett tips är att tänka, vad skulle du vilja se och höra om det var du som tog risken med att låna ut pengarna till ett företag/företagare. När du gått igenom nedanstående och det är dags att söka ett lån så är du förhoppnings väl förbered.Kom ihåg, du kan alltid kontakta oss på Företags Akuten med fler frågor.

Formalia

Det här tittar långivaren bland annat på i din ansökan:

Dig som företagare. 

Erfarenhet, Privatekonomi, referenser och utbildning

Din affärsplan.

Är den är realistisk och detaljerad

Ägarbilden.

Vem är ägare till företaget

Ekonomisk Styrning.

Finns revisor eller ekonomihjälp

Etablerat Företag.

För redan etablerade företag vill långivaren även se balansräkning, bokslut och kanske din deklaration.

Långivare

Nu för tiden träffar man inte alltid långivaren i person men frågorna kommer vara de samma. Här har du 2 kortfattad filmer från Verksamt & Almi som ger lite konkreta tips om vilka frågor & tankar du som låntagare kommer att få besvara. Se till att vara väl påläst och ha ordning på dina siffror.

Finansieringsformer

Vilket alternativ passar dig bäst?

  • Bank/Finansbolags lån
  • Riskkapital
  • Affärsänglar
  • Offentlig Finansiering
  • Crowdfunding

Prata med oss på Företags Akuten så förklarar vi närmare de olika formerna av finansierings möjligheterna och vad som krävs och vad de innebär

SÖK FÖRETAGSFINANSIERING VIA FÖRETAGS AKUTENS PARTNERS

Oavsett vilken form av företagsfinansiering du är i behov utav så kontakta Företags Akuten för en förutsättningslös diskussion.
Vi finns här för att hjälpa dig med frågor om olika finansieringsalternativ för just ditt företag.

Är ditt företag hårt drabbad utav Covid-19?

 Kontakta Oss I Dag!